Завршни турнир Друге ватерполо лиге Србије у Ваљеву

Почетак » Завршни турнир Друге ватерполо лиге Србије у Ваљеву » Вести » Завршни турнир Друге ватерполо лиге Србије у Ваљеву
 У организацији Ватерполо клуба „Валис 93“ 15. и 16. августа на базенима Спортско рекреативног центра Петница у Ваљеву ће се одржати завршни турнир Друге ватерполо лиге Србије. Прва полуфинална утакмица између ВК „Валис 93“ и ВК „Параћин“ играће се у суботу 15. августа у 17.30 часова, а друга између ВК „Гоч“ и ВК „Валис“ истог дана у 19.00 часова. Финална утакмица играће се у недељу 16. августа, за треће место играће се у 17.30 часова, а за прво у 19.00 часова. О предстојећем фајнал фору у Ваљеву данас су говорили на конференцији за новинаре др Зоран Јокић, председник Ватерполо клуба „Валис 93“, Игор Милановић, прослављени српски ватерполиста, Александар Вујић Суботић, начелник Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове и Александар Мијаиловић, директор Установе за физичку културу „Валис“.
 
Овом приликом др Зоран Јокић, председник Ватерполо клуба „Валис 93“ захвалио се локалној самоуправи због пружене подршке.“Локална самоуправа је препознала инвентивност клуба „Валис 93“ у настојању да се идеја спортског духа, такмичарског духа и репрезентативног наступа, негује у идеји самог клуба „Валис 93“. Подстакнути смо и ауторитетом Игора Милановића који нас је препознао као честите људе, са најбољом намером да Ватерполо клуб „Валис 93“ негује школски спорт односно младе генерације, који би били темељ за стварање екипе која ће наступати у такмичарским лигама првој Б и првој А лиги, што нам је циљ“, рекао је др Зоран Јокић.
 
„Већ трећу годину сарађујем са клубом „Валис 93“ на бази струке и правимо пројекте и планове. Користим прилику и да се захвалим граду Ваљеву, јер сам био у прилици да учествујем у разговорима у вези балона, јер то је предуслов да се оформи и креира озбиљан рад. Сада када Ваљево има балон, на нама је, на струци да радимо даље. Овај предстојећи викенд нам је битан јер је фајнал фор квалификациони турнир за улазак у прву Б лигу и зато врло озбиљно прилазимо овој утакмици у суботу. Оно што могу да обећам је да ћемо дати свој максимум. Имамо два паралелна посла, а то је учешће у летњој другој лиги и формирање тима и визије за борбу и пласман у прву А лигу. План и идеја је да „Валис 93“ за две-три године постане прволигаш.Мислим да Ваљево као град то заслужује, као и људи који су моји пријатељи и који воде овај клуб, а ја ћу, колико моја обавезе то буду дозвољавале да будем присутан у стручном раду клуба“, рекао је Игор Милановић и истакао да ће у Ваљево радо долазити јер му то представља задовољство, како професионално тако и приватно.
 
Начелник Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Александар Вујић Суботић позвао је на данашњој конференцији за новинаре све наше суграђане да присуствују утакмицама на базенима у Петници током предстојећег викенда. „Нама је изузетна част што деца и играчи имају прилику да тренирају и раде са Игором Милановићем. Ја се надам да ће Ваљево постати још значајнији центар ватерпола. Овај турнир се одржава за време Тешњарских вечери и ми нисмо имали дилеме, када смо чули да сте добили да организујете турнир, да и ову спортску активност уврстимо у оквиру великог летњег фестивала.Честитам вам на успеху који сте постигли и надам се да ћете из овог турнира изаћи као победници“, рекао је Вујић Суботић и додао да ће овај ватерполо клуб од града Ваљева имати подршку као и до сада.
 
Директор Установе за физичку културу „Валис“ Александар Мијаиловић честитао је Ватерполо клубу „Валис 93“ на освојеном првом месту, као и Ватерполо клубу „Валис“ на освојеном другом месту, који су успели да се изборе и да добију овај турнир. Мијаиловић је најавио да ће због одржавања турнира олимпијски базен бити затворен за грађанство од 17.00 часова у суботу и недељу.  
 

Leave a Comment