Земљиште и имовина улазе у стечајну масу „Србијанке“

Почетак » Земљиште и имовина улазе у стечајну масу „Србијанке“ » Актуелно » Земљиште и имовина улазе у стечајну масу „Србијанке“

„Привредни апелациони суд у Београду је пресудио да земљиште и имовина улазе у стечајну масу „Србијанке“, тако да је то врло повољна и охрабрујућа вест и за град и за државу“, рекао је данас, обилазећи асфалтирање пута у Причевићу, градоначелник ваљева др Слободан Гвозденовић.

Фабрика за прераду воћа „Србијанка“ годинама је била окосница пољопривредног развоја ваљевског краја, али је лошом приватизацијом поптуно уништена. Циљ овог градског руководства је да обнови „Србијанку“, која ће подстаћи развој воћарства у овом крају, који за то има велики потенцијал.

„Ми као град или држава можемо да купимо фабрику из стечаја. Вратићемо „Србијаку“ у град, вратићемо у своје власништво. Мој саветник, адвокат Саша Драјић је и заступник стечајне управнице, пренео ми је ову добру вест. Ја сам о томе одмах обавестио и министра пољопривреде Бранислава Недимовића, кога сам обрадовао са том вешћу. Обавештен је и кабинет председника Републике и мислим да неке ствари за које се већ годинама боримо, сада су дошле на реализацију. Сада могу са пуно оптумизма да гледам на чињеницу да ће држава вратити „Србијанку“ у свој посед и да ћемо моћи да тражимо правог инвеститора који ће уложити у пољопривредну производњу и прераду хране овде у Ваљеву“, указао је градоначелник Ваљева један од најважнијих праваца у развоју привреде и пољопривреде овог краја.