Жене у пројектном менаџменту

Почетак » Жене у пројектном менаџменту » Вести » Жене у пројектном менаџменту
Тренинг-радионица у области припрема пројеката и управљања пројектним циклусом, за представнице локалних самоуправа, у организацији НАЛЕД-а и уз подршку Канадске агенције за међународни развој (ЦИДА), организована је од 13. до 17. марта у Брзећи. Као једна од активности, пројекта „Жене у пројектном менаџменту“, који спроводи НАЛЕД, уз помоћ ЦИДА, организована је ова радионица на којој је присуствовало 20 жена из локалних самоуправа. 
 
Предавачи на радионици су били Јелена Бојовић, програмски директор НАЛЕД-а и Андреа Вугриновић, стручњак за локални економски развој. Поред теоријског дела орагнизоване су и радионице у циљу практичног рада, где су учеснице добиле задатак да припреме предлог пројекта који показује све фазе пројектног менаџмента. Након написаних пројеката и оцене од стране комисије најбољи пројекат ће бити награђен.
 

Одсек за информисање и протокол блиско сарађује са Одељењем за привреду и развој и Одсеком за локални економски развој, на припреми и реализацији пројеката по стандардима и из фондова Европске уније, али и других фондова. Из тог разлога, након обуке коју су већ раније прошли запослени у овом Одељењу, основна знања у области пројектног менаџмента почели су да стичу и остали запослени, чији послови су повезани са све заступљенијом методологијом и процедурама Европске уније, али и коришћењем осталих међународних финансијских 
фондова.

Leave a Comment