Значајна инвестициона улагања у здравство

Почетак » Значајна инвестициона улагања у здравство » Вести » Значајна инвестициона улагања у здравство
Мештани Петог пука, највеће месне заједнице у Граду која има преко 13.000 становника, добили су нову амбуланту. Отварању је присуствовао и  државни секретар Министарства здравља Владе Републике Србије др Периша Симоновић. Он је овом приликом на састанку у Градској кући разговарао  са замеником градоначелника Станком Терзићем о инвестиционим улагањима у здравство у протеклом периоду у Ваљеву. „Упознали смо државног секретара Симоновића о извршеној реконструкцији Ургентног центра где је из програма подршке грађевинској индустрији Србије уложено око 21,5 милиона динара. Из истог програма опрељено је девет милиона динара за реконструкцију трећег спрата Дома здравља, а отварањем нове амбуланте на Петом пуку, за коју је средства обезбедила Дирекција за обнову и развој Колубарског округа, остварили смо значај помак у инвестиционом улагању у здравство“, оценио је након посете државног секретара, заменик градоначелника Станко Терзић.  
 
Државни секретар Симоновић разговарао је са замеником градоначелника Терзићем и о улагању у побољшању услова рада ваљевског Дома здравља у протеклих шест месеци, од момента када је Град преузео оснивачка права ове здравствене установе. „Дуговања према запосленима у Дому здравља, која су била и узрок недавних штрајкова, измирена су, што је веома значајно и представља значајан помак“, рекао је Терзић. Он је истакао да је у разговору са државним секретаром Симоновићем оцењено да би у наредном периоду град Ваљево могао да очекује помоћ Министарства здравља у реализацији планираних пројеката, јер су до сада постигнути резултати позитивно оцењени.
 
Састанку у Градској кући присуствовали су и Ђорђе Милићевић, народни посланик Скупштине Републике Србије, Горан Лучић, председник Скупштине града Ваљева, Драган Јеремић, директор Дирекције за обнову и развој Колубарског округа и други.  
 
Током посете Симоновића најављено је и отварање нове амбуланте у селу Поћута, а планирани су и радови на реконструкцији других сеоских амбуланти како би услови за рад били бољи. Симоновић је овом приликом разговарао и са руководством ваљевског Здравственог центра, обишао је нову Ангиосалу и упознао се са радом новог дигиталног мамографа који је донирала Влада Јапана. 

Leave a Comment