ЖРК „Металац“ успешан на турниру у Лазаревцу

Почетак » ЖРК „Металац“ успешан на турниру у Лазаревцу » Актуелно » ЖРК „Металац“ успешан на турниру у Лазаревцу

ЖРК „Металац 2015“ освојено прво, треће, четврто и пето место на Међународном рукометном турниру у Лазаревцу,  где је учествовао са четири екипе на дводневном Међународном рукометном турниру VIII Жарка куп – Лазаревац 2020 у организацији ЖРК Колубара у Лазаревцу 22. и 23. марта. Екипа ЖРК „Металац 2015“ 2008. годиште и млађе освојила је прво место. Екипа 2009. и млађе треће место. Екипа 2006. годиште и млађе четврто место, док је екипа сениорки освојила пето место. За екипу сениорке наступале су играчице сениорке млађе од 15. година.

Морамо нагластити да је само један гол делио још једну екипу од бронзане медаље. Сениорке, без пунолетних девојчица су одличном игром, али физички слабије, показале да можемо рачунати на њих у скоријој будућности. За најбољег голмана проглашена је Миња Расулић, екипа 2006 и млађе, док је титулу најбољег стрелца понела играчица Маријана Максимовић, екипа „Металац 2015“ 2007. и млађе.

Пласман екипа ЖРК „Металац 2015“ је изванредан, истакла је председница Ана Гајић, истичући фер и коректно спортско понашање, борбеност и храброст екипа и да овако бројна екипа, са преко 40 играчица, на челу са тренерима Љиљана Новокмет, Драган Стевановић и Тања Дамњановић је постигла изузетан успех како по квалитету тако и по квантитету на овом турниру презентујући у правом светлу и свој клуб а и град. Истакнута је и велика захвалност спонзорима и донаторима.