Нови сајтови града Ваљева

Почетак » Нови сајтови града Ваљева » Актуелно » Нови сајтови града Ваљева

Veliki-grb-grada-Valjeva-300x300pxНови сајт града Ваљева 

Oд среде, 20. априла, активан је нови, редизајнирани сајт града Ваљева који је урађен од стране Одељења за локални развој, привреду и комуналне послове уз подршку других служби градских управа. Нови сајт високих перформанси и модерног дизајна примарно је фокусиран на услуге суграђанима, а истовремено нам доноси детаљне информације о локалној самоуправи, јавним предузећима, јавним установама, образовању, здравству, социјалној заштити, спорту…
С обзиром на то да је дигитална писменост у Ваљеву у константном успону, посебну пажњу посветили смо новим функционалним категоријама које олакшавају брз сервис Градских управа према грађанима. Највећа новина коју нови сајт доноси је једноставна и повезана комуникација према услугама кроз наручивање докумената, информације о услужно информативном центру, добијање упутстава и преузимањем образаца, односно докумената, како суграђанима тако и удружењима, установама, инвеститорима…
Ту су такође и детаљне информације о водичу кроз град са рубрикама о граду, географија, историја, важни телефони, затим, могу се пратити радови у току, сазнати информације о редовима вожње, сервисне информације, као и како и где се можете одморити.

Нови сајт Одељења за локални развој и привреду

Сајт је намењен као сервис и подршка постојећој привреди и предузетницима, али и за промоцију инвестиционих потенцијала града Ваљева и привлачење инвеститора. Сајт промовише привредне, пољопривредне, туристичке и друге потенцијале и вредности нашег града.
Представљене су зоне за инвестирање на подручју града, локалне олакшице, подстицаји и субвенције које инвеститори могу остварити. На сајту се поред индустријске зоне Стефил, и других зона опредељених за инвестирање, може пронаћи и база приватних инвестиционих локација, које се такође могу понудити за развој привредних делатности и улагање у град Ваљево.
Презентована је привреда града Ваљева, привредне гране и сектори, најважнији увозници и извозници, бизнис база града, година предузетништва… Представљена је пољопривреда на подручју града, пољопривредне гране, стратешке опције развоја, структура руралног подручја, подстицаји у пољопривреди. Када је у питању туризам, презентовани су туристички потенцијали, природне вредности и културно-историјске знаменитости нашег краја, туристички центар Дивчибаре, ваљевске планине, сеоски туризам, смештајни капацитети, најважније манифестације.
На овом порталу представљени су нови промотивни материјали града Ваљева, а постављена су и најважнија планска и урбанистичка документа, акциони планови и мастер планови, стратегије, упутства и водичи.
На сајту можете пратити најновије конкурсе које објављују министарства, амбасаде и други домаћи и страни донатори и фондови.
Важна новина на коју бисмо желели да скренемо пажњу је да су сајтови оптимизовани за све уређаје, десктоп рачунаре, таблете, паметне телефоне…