Најбољи пројекти за подстицање регионалног развоја

Почетак » Најбољи пројекти за подстицање регионалног развоја » Вести » Најбољи пројекти за подстицање регионалног развоја
Међу 29 пројеката које ће финансирати ЕУ за подстицање регионалног развоја, налази се и пројекат “Студија изводљивости за нови туристички производ Дивчибара” са којим је конкурисао град Ваљево, у партнерству за општинама Косјерић и Пожега и Туристичком организацијом Рибница из Мионице.
Министар економије и регионалног развоја Небоша Ћирић и шеф делегације ЕУ у Србији Венсан Дежер, у петак у Александровцу, поделили су чекове представницима 29 градова и општина, који су одабрани као најбољи од укупно 234 поднете пријаве, у оквиру пројекта који финансира ЕУ из фонда бесповратне помоћи Регионалног друштвено-економско програма развоја 2 (РДЕПР 2), вредног 10,8 милиона евра.
Укупна вредност ваљевског пројекта је 98.443 евра, а износ који финансира ЕУ је 80.443 евра. Пројекат предвиђа израду Студије изводљивости за нови туристички производ Дивчибара са више решења, медијску кампању и промоцију туристичке регије Дивчибаре путем интернет промоције, ТВ спотова, израде инвестиционе брошуре, израде атласа Дивчибара, израде документарних филмова на српском и енглеском језику, као и инвестициону конференцију за инвеститоре заинтересоване за развој ове туристичке дестинације.
Шеф делегације ЕУ Венсан Дежер је истакао да ЕУ очекује, да ће захваљујући овим пројектима, бити запослено између 5.000 и 10.000 људи, оценивши да у Србији постоји снажан капацитет за развој у свим регионима.
Министар Небојша Ћирић је казао да је значај ових пројеката огроман, јер ће помоћи равномернији регионални развој, а биће отворена и нова радна места. Он је навео да велики број пријављених пројеката показује да су се они који конкуришу технички оспособили за овај подухват.

 

 

 
Подели на друштвеним мрежама...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Comment