Привремено ангажовано 27 незапослених лица

Почетак » Привремено ангажовано 27 незапослених лица » Вести » Привремено ангажовано 27 незапослених лица
Градска управа за финансије, друштвене делатности, имовинске и инспекцијске послове, кроз МЕГА програм Агенције за међународни развој САД, привремено је ангажовала 27 незапослених лица у оквиру пројекта „Јачање планирања, управљања и контроле локалних прихода на подручју града Ваљева“.  Они ће у наредна три месеца  посетити домаћинства у ваљевском крају, давати информације о попуњавању пореских пријава, а уједно и анкетирати грађане о комуналним и и другим проблемима у окружењу у коме живе. За ову намену обезбеђено је 40.000 бесплатних пореских пријава.
 
Будући анкетари јуче су у Градској управи Ваљево потписали уговор о обављању привремених и повремених послова са америчком фирмом „The Urban Institute“ из Београда, која спроводи МЕГА програм USAID-а. Овом приликом, они су се упознали са циљевима пројекта, условима рада на терену и висином дневница.
 
Иначе, циљ пројекта је јачање улоге планирања прихода и контроле управљања потрошњом прихода у локалној заједници. Очекивани резултат је формирање комплетне базе података неопходне за рад локалне пореске администрације, могућност примене пројеката на бази стварних потреба грађана, али и повећање изворних прихода буџета.
 
USAID кроз МЕГА програм и пројекат „Јачање планирања, управљања и контроле локалних прихода“, пружа подршку и помоћ у спровођењу реформе пореског система, а град Ваљево кроз имплементацију планираних активности ствара могућност ангажовања незапослених на одређено време, што је, уз очекивано повећање изворних прихода, један од најважнијих бенефита пројекта.
 
Подели на друштвеним мрежама...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Comment