Valjevo logo
English Version
Ћирилица
Štampaj Podeli
 

Pitanja i predlozi


Poštovani sugrađani,
 
Na usluzi vam je servis za predstavke i predloge građana, preko koga ćete dobijati odgovore na vaša pitanja. Služba za pitanja i predloge će odgovarati na sva vaša pitanja, kao i na ona koja ste u postavljali gradonačelniku, a na koja još uvek niste dobili odgovore. S obzirom na to da se većina pitanja odnosi na komunalne i infrastrukturne probleme u gradu, ova služba će na najbrži način dolaziti do odgovora. Gradonačelnik će i dalje dobijati sva vaša pitanja, ali će odgovarati na ona koja su od opšteg interesa za grad i pravce njegovog razvoja.


pitajte
Prikazano od 8. do 14. od 412 odgovora.
Komunalna infrastruktura - 13.08.2014. 05:00:46
, - mtimotic62(a)gmail.com
P:

Postovani,u Derdapskoj ulici br.9  Miodrag Mitrović  je zatvorio stazu pored zgrade ,postavio je set za sedenje sa velikim suncobranom! Sada ja kao stanar  moram da preskacem preko ljuljaski i stolica da bih prosla ili preko trave da idem! Da li to moze? Komsija do njega ima drvenu supu za koju ima nalig za rusenje al ona i dalje stoji. KUDA JA DA PRODEM I DA ME VIDI SUNCE!!!!Pozz!!!

poz
O:
Vaše pitanje je kao prijava prosleđeno Komunalnoj inspekciji. Komunalni inspektor je dva puta izašao na teren i upozorio prijavljeno lice da pomeri set sa suncobranom što je isti i učinio. Na drugi deo pitanja  postavljen je odgovor na sajtu 06.05.2014. godine i do sada se navedene činjenice nisu promenile.
 
poz

Komunalna infrastruktura - 05.08.2014. 14:28:19
Dobrila Matijevic, Kosjeric - docamatijevic(a)gmail.com
P:

Postovani,

Zanima me kom organu Opstine da se obratim  ako se na mom posedu, koji se nalazi na teritoriji  vase opstine, obavljaju radovi bez mog znanja i saglasnosti (nasipanje parcele dijabazom i rizlom, a to nije putno zemljiste).  Unapred zahvalna

poz
O:
Za sve informacije u vezi Vašeg pitanja obratite se pismenim putem JP “Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva” ili na kontakt telefon: 014/ 294-864.
 
poz

Komunalna infrastruktura - 05.08.2014. 08:37:43
Vojislav Tomić, Valjevo - loznickapruga(a)gmail.com
P:

Poštovanje,

1.Mogu li automehaničari popravljati automobile na ulici, na javnoj površini i na iznajmljenoj privatnoj zelenoj površini-livadi

Hvala!

poz
O:
Proverom u Odeljenju za inspekcijske poslove utvrđeno je sledeće:
 
 
Na javnoj površini ne mogu se obavljati mehaničarski zanati, a na privatnoj površini komunalna inspekcija nema nadležnost.
 
Obratite se na šalter Informacija u prizemlju zgrade Gradske uprave gde se nalaze zahtevi koje treba popuniti, odnosno da popunite zahtev protiv prekršioca i uputite na Komunalnu inspekciju.
 
 
 
poz

Komunalna infrastruktura - 05.08.2014. 08:27:28
P:

Poštovanje:

1.Koja je zona Somborska ulica bb u Poparama u smislu rada automehaničarskih radnji?

2.Koliko ukupno dnevno  radno vreme može da ima mehaničarska radnja  u navedenoj zoni, do koliko sati može raditi uveče i da li mora imati pauzu za popodnevni odmor?

Hvala!

poz
O:
Proverom u Odeljenju za inspekcijske poslove, a na osnovu izveštaja komunalnog inspektora Biljane Andrić, utvrđeno je sledeće:
 
 
- Somborska ulica u Poparama nalazi se u trećoj zoni grada Valjeva;
 
- U skladu sa članom 13. st. 2. Odluke o radnom vremenu preduzeća i ustanova koje pružaju usluge građanima, zanatski objekti mogu da rade od 06 do 22 časa svakog dana, bez pauze za popodnevni odmor.
poz

Komunalna infrastruktura - 05.08.2014. 00:45:53
P:

 

Postovani !

Dali mogu dobiti odgovor na pitanje koje sam vam postavio 27.07 2014 u vezi kise koja je 26.07 2014 potpuno unistila asfaltnu deonicu puta kod Crkve u Pricevici i do danas deonica je neprohodna za putnicke automobile i mestani sela Tupanci nemaju prilaz svojim domovima sa automobilima?

SALJEM VAM PONOVO TEKST PITANJA I OD VAS OCEKUJEM ODGOVOR SA IMENIMA ODGOVORNIH LICA !

Interesuje me ko je odobrio asfaltiranje dela puta kod Crkve u Pricevicu, bez predhodno uradjenog plana i projekta za navedenu deonicu puta? Ko je od nadlezne komisije izasao i primio radove koje je izvodila firma " ako je tako mozemo i nazvati "  " AUTO TRNSPORT DOO POPUCKE "
Navedeni put je uradjen oktobra meseca 2013 god totalno nepropisno, bez predhodno dobijenih dozvola, bez uradjenog plana i projekta i bez odgovarajuce pripreme za asfaltiranje ( adekvatno resavanje mostova na 2 recice koje su na toj deonici i bez adekvatnog nasipanja podloge za asfaltiranje)
Nakon samo jedne kise u trajanju od 30 min cela deonica navedenog puta je totalno unistena!
Samo me interesuje dolkle ce vise gradjani da trpe sve ovo i ne namensko rasipanje njihovog novca?
O svemu ovome ja cu licno upoznati i nadlezne republicke sluzbe i ministarstva.
Od vas ocekujem da se put u sto kracem roku vrati u funkciju jel gradjani sela Tupanci su trenutno odseceni od sveta, posto je navedena deonica neprohodna.
Putna deonica je unistena 26. 07 2014 god posle jedne obilnije kise.
Komletne slike mozete videti na ovom linku:

https://www.youtube.com/watch?v=UCaZGtlJLEo&feature=youtu.be

 

 

poz
O:
Vaša pitanja prosleđena su JP “Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva” 28.07.
 
Takođe Vas obaveštavamo da smo Vaše pitanje od 04.08. ponovo prosledili Direkciji 05.08.
Po dobijanju odgovora bićete obavešteni.
 
poz

Komunalna infrastruktura - 30.11.-0001. 00:00:00
P:

Zanima me, kada će poečeti sa sanacijom klizišta u Pivskoj uici broj 1 vlasništvo Mariić Nikole?

Srušena podzida sve sa zemljom (iz dvorišta Kojić Milojke)  i betonska elektrčna bandera nalazi se na posedu Nikole Marića od 15.05.2014.godine na metar na ulazu u dvorište.

poz
O:
Na osnovu izveštaja JP “Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva” br. 1890/14 od 14.07.2014. godine, utvrđeno je sledeće:
 
- Na teritoriji grada Valjeva u toku maja 2014. godine aktivirano je više stotina klizišta, od kojih je 56 izdvojeno kao klizišta koja bi trebalo što hitnije sanirati, jer ugrožavaju jedan ili više stambenih objekata.
 
- Klizište između objekata Kojić Milojke i Marić Nikole u Pivskoj ulici je jedno od takvih.
 
- Trenutno ne postoje sredstva planirana u budžetu Direkcije za saniranje klizišta koja ugrožavaju stambene objekte.
 
- Takođe, nije poznato da li će se od strane nadležnih republičkih organa vršiti bilo kakvi radovi na sanaciji klizišta.
 
poz

0 - 30.11.-0001. 00:00:00
P:

 Od koliko sati radi opstina?

poz
O:
 Službe grada Valjeva rade radnim danima od 7 do 15 časova.
poz

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10    
Prikazano od 8. do 14. od 412 odgovora.

Copyright © 2008 - 2010 Grad Valjevo. Sva prava zadržana.
Optimizovano za Google Chrome®, Opera®, Firefox®, Safari®, ne za Internet Explorer®
Hosted by izrada web sajta, optimizacija za pretrazivace