Valjevo logo
English Version
Ћирилица
Štampaj Podeli
 

Pitanja i predlozi


Poštovani sugrađani,
 
Na usluzi vam je servis za predstavke i predloge građana, preko koga ćete dobijati odgovore na vaša pitanja. Služba za pitanja i predloge će odgovarati na sva vaša pitanja, kao i na ona koja ste u postavljali gradonačelniku, a na koja još uvek niste dobili odgovore. S obzirom na to da se većina pitanja odnosi na komunalne i infrastrukturne probleme u gradu, ova služba će na najbrži način dolaziti do odgovora. Gradonačelnik će i dalje dobijati sva vaša pitanja, ali će odgovarati na ona koja su od opšteg interesa za grad i pravce njegovog razvoja.


pitajte
Prikazano od 8. do 14. od 400 odgovora.
Komunalna infrastruktura - 20.05.2014. 07:26:19
P:

Zanima me ko je nadležan za sanaciju grobalja koja su pogođena klizištem?! Zapravo u selu Tupanici na imanju Zorana Spasojevića je došlo do odranjanja zemljišta i tada je su grobovi njegovog dede i babe otišli zajedno zemljištem. I to za veću nevolju završili su na sred puta. Što nije ni malo lepo za videti, a da ne pričam a mogućem izvoru ko zna kakve zaraze. A pri tome sam čuo da mu iz Vidraka traže 500evra za sanaciju groblja?!

poz
O:
Proverom u nadležnom odeljenju utvrđeno je sledeće:
Shodno pozitivnim zakonskim propisima za sanaciju upodobljenih grobalja ( groblja koja su u upotrebi i kao takva uknjižena u odgovarajuće knjige) nadležno je preduzeće kao vršilac komunalnih usluga kome je poverena delatnost upravljanja grobljima.
 
Sahranjivanje van groblja u upotrebi( privatnim parcelama) je zabranjeno. Ako se vrši sahranjivanje van groblja u upotrebi, potrebno je dobiti saglasnost nadležnog organa da se tu može izvršiti sahranjivanje, uz poštovanje određenih uslova. Sve troškove koji nastanu oko održavanja takvog grobnog mesta snose srodnici.
 
Zoran Spasojević je prijavio štetu koju je pretrpeo usled odrona zemljišta-klizišta nastalog kao posledica elementarne nepogode i tražio hitno izlaženje na teren i donošenje rešenja o prenosu i ukopuleševapok.Spasojević Borivoja, pok.Spasojević Aleksandra i pok.Spasojević Rosande biv.iz Tupanaca, koji se u sanducima( jedan drveni i dva limena) nalaze van grobnih mesta i to vidno na površini zemljišta.
 
Komunalna inspekcija je postupajući po prijavi Spasojević Zorana iz Valjeva, o šteti izazvanoj elementarnom nepogodom poplavom, izlaskom na lice mesta u selo Tupance utvrdila da je usled poplave došlo do odrona brda i pomeranja parcele na kojoj su bili sahranjeni njegovi srodnici otac, baba i deda, te da se sada sanduci sa posmrtnim ostacima nalaze na površini zemljišta.
 
Gradska uprava za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Odeljenje za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove je odmah po dobijanju zapisnika Komunalne inspekcije o šteti koju je pretrpeo Zoran Spasojević donela rešenje kojim je naložila JKP “Vidrak“ Valjevo daodmah po prijemu rešenja izvrši prenos i ukopavanje , leševa srodnika Spasojević Zorana iz Valjeva i to pok. Spasojević Borivoja (u drvenom sanduku); pok.Spasojević Aleksandra i pok.Spasojević Rosande ( oba u limenim sanducima), koji se zbog klizišta nastalog usled elementarne nepogode-poplave sada nalaze van grobnih mesta i to vidno na površini zemljišta, na parcelu zvana “Dubrave“ koja je vlasništvo Spasojević Zorana iz Valjeva.
 
Rešenje je doneto dana 20.05.2014 god. i odmah uručeno Vidraku i Spasojević Zoranu.
 
Kako se u ovom slučaju radi o šteti koja je nastala usled elementarne nepogode i kako je izvršenje naloženo JKP“Vidrak“ to će se naknada za rad komunalnog preduzeća platiti sa pozicije opredeljenih sredstava za naknade usled elementarnih nepogoda. naknada za štetu koju je pretrpeo. 
poz

Komunalna infrastruktura - 06.05.2014. 07:08:36
P:

Postovani,u Derdapskoj br 9 postoji drvena garaza,koja ima nalog za rusenje ,ali jos uvek stoji netaknuta!Da li to neko kontrolise ,kada se izda naredba za rusenje ili to tako prolazi ,pa ako se neko zali ....Pozz

poz
O:
Proverom u građevinskoj inspekciji utvrđeno je sledeće:
 
Izvršenje rešenja o rušenju, doneto od strane građevinske inspekcije, sprovodi se prema Planu i programu rušenja. Rušenje izvodi preduzeće koje je registrovano za obavljanje ove vrste delatnosti i koje je izabrano nakon sprovedene javne nabavke.
Kako ove godine budžetom grada Valjeva nisu predviđena sredstva na poziciji rušenja objekata to nije ni sprovođen postupak javne nabavke za izbor izvođača radova na rušenju objekata. Prioriteti prilikom formiranja Plana i programa rušenja objekata su objekti izgrađeni na saobraćajnicama, objekti na javnim površinama, u zaštićenim prirodnim dobrima i objekti u izgradnji tako da drvena garaža ne bi bila među prioritetima.
 
poz

Zdravstvo, socijalna politika i ekologija - 25.04.2014. 18:52:20
P:

postovanje,sta da radim i kome da se obratim,naime korisnik sam nalepnice za parkiranje vozila kao invalidno lice,pre 2 meseca nije bilo slobodnih invalidnih mesta sto je cest slucaj u gradu,prinudjeni smo bili da parkiramo auto u blizini,kad smo se vratili nasli smo papir o nepropisnom parkiranju tj.nisam kucala za parking,radmik parking servisa mi je rekao ne brini ne morate platiti,ja poverovala kad sad mi stigla opomena?! sta da radim? pa zar invalidnom licu da naplate kaznu a ja kad hocu da se parkiram na mesta za invalide a ona vec zauzeta vozilima koja nemaju nalepnicu ne mogu nigde i nikome da se zalim? pomozite mi,ipak za mene je 1000 din.mnogo! hvala

 

poz
O:
Proverom kod šefa službe za parking servis utvrđeno je da se obratite u JKP “Vidrak” u parking službu na šalter reklamacija.
 
poz

Informisanje - 14.04.2014. 07:11:50
P:

Postovani,da li ispred zgrade moze da se postavi kos i da sva deca iz kraja igraju kosarku? Pozz

poz
O:
Proverom u Odseku za urbanizam i saobraćaj utvrđeno je sledeće:
 
Izvođenje radova na površinama javne namene mora pratiti JP “Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva” (biti nadzor ili dati saglasnost).
 
Samim tim, svaka intervencija i postavljanje opreme za igrališta kao i građenje i postavljanje urbanog mobilijara na izgrađenim i uređenim površinama javne namene koje su u programu održavanja u nadležnosti je nvvedenog preduzeća.
 
Svaka druga intervencija i izvođenje radova na površinama javne namene pod kontrolom je Odeljenja za inspekcijske poslove.
 
Konkretno, da li može da se postavi koš ispred zgrade ukoliko je to površina javne namene možemo Vam reći da to nije zabranjeno, ali predmetna lokacija trebala bi da sadrži potrebna odstojanja od postojećih objekata i prostor koji je potreban za igralište, a sve to treba da utvrdi i definiše nadležno preduzeće.
 
Postavljanje koša na parcelama koje nisu površine javne namene kao i na parcele javne namene, smatra se objektima za koje nije potrebno izdavanje akta kojim se izdaje odobrenje od nadležnog organa za građenje, pa bi izgradnja van parcele javne namene zavisila samo od vlasnika i korisnika predmetne parcele na koju se postavlja koš, ali treba da se izvode tako da ne ometaju izgled zgrada, susedne objekte, pešačke staze i sl. ( član 144. Zakona o planiranju i izgradnji).
 
 
 
 
 
 
 
 
poz

Komunalna infrastruktura - 03.04.2014. 12:00:00
P:

Zasto Knez Milosevom se voze biciklisti?Pozz

poz
O:
Deo Knez Miloševe koji je pešačka zona zabranjen je za bicikliste. Za kontrolu postupanja učesnika u saobraćaju nadležna je saobraćajna policija.
poz

Komunalna infrastruktura - 31.03.2014. 14:41:06
P:

 Kojoj sluzbi da se obratim da mi pomogne oko zajednickog veseraja u naselju Oslobodioci Valjeva. Naime komsije sa kojima delim taj veseraj u njemu drze burad  u koju na jesen ostavljaju kupus da se kiseli i nece da oslobode veseraj za njegovu namenu. Taj se veseraj nalazi ispred ulaznih vrata u moj stan ...

Hvala na odgovoru
poz
O:
 Odluku o tome na koji način će se koristiti zajedničke prostorije donosi Skupština stanara.
 
 
poz

0 - 19.03.2014. 06:18:35
Valjevo, Valjevo - stankovic_va(a)yahoo.com
P:

Poštovani,

Zanima me kome mogu da se obratim za pitanja u vezi trudničkog bolovanja? Ovo je drugi put da puno kasne pa me zanima da li je to normalno. Da li to ima veze sa izborima ili sa činjenicom da od početka godine treba da se isplaćuje 100% visina zarade?

 

poz
O:
Na osnovu izveštaja RZZO, Filijale Valjevo od 27.03.2014. godine, obaveštavamo Vas o sledećem:
 
Isplatu naknade zarade po osnovu privremene sprečenosti za rad zbog održavanja trudnoće do 30 dana vrši poslodavac iz svojih sredstava. Na osnovu zahteva poslodavca matična Filijala RFZO utvrđuje pravo na naknadu zarade, vrši kontrolu dokumentacije i obračuna od 31-og dana sprečenosti i prenosi sredstva na poseban račun poslodavca, a u roku od 30 dana od dana prijema obračuna od poslodavca.
 
Što se tiče naknade zarade po osnovu privremene sprečenosti za rad zbog održavanja trudnoće od 01.01.2014. godine, naknada zarade se isplaćuje u visini od 100% od osnova za naknadu zarade, s tim što se iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja obezbeđuje iznos od 65% od osnova za naknadu zarade, a iznos od 35% od osnova za naknadu zarade iz budžeta Republike Srbije.
 
 
poz

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10    
Prikazano od 8. do 14. od 400 odgovora.

Copyright © 2008 - 2010 Grad Valjevo. Sva prava zadržana.
Optimizovano za Google Chrome®, Opera®, Firefox®, Safari®, ne za Internet Explorer®
Hosted by izrada web sajta, optimizacija za pretrazivace