Valjevo logo
English Version
Ћирилица
Štampaj Podeli
 

Pitanja i predlozi


Poštovani sugrađani,
 
Na usluzi vam je servis za predstavke i predloge građana, preko koga ćete dobijati odgovore na vaša pitanja. Služba za pitanja i predloge će odgovarati na sva vaša pitanja, kao i na ona koja ste u postavljali gradonačelniku, a na koja još uvek niste dobili odgovore. S obzirom na to da se većina pitanja odnosi na komunalne i infrastrukturne probleme u gradu, ova služba će na najbrži način dolaziti do odgovora. Gradonačelnik će i dalje dobijati sva vaša pitanja, ali će odgovarati na ona koja su od opšteg interesa za grad i pravce njegovog razvoja.


pitajte
Prikazano od 8. do 14. od 415 odgovora.
Komunalna infrastruktura - 18.08.2014. 14:38:05
P:

Poštovani,

Zanima me kom organu da se obratim povodom ogromne rupe koja je još pre deset godina iskopana na vojnom poligonu (na petom puku) zbog pukle vodovodne cevi, i koja je od tada otvorena i puna vode, te ugrožava život, zdravlje i bezbednost stanovnika koji žive u neposrednoj blizini iste? Rupa je leglo komaraca, štetočina, pacova, a posle kiša prilično je i duboka pa predstavlja opasnost za decu . Ovaj problem bi valjalo rešiti, pa me zanima kojoj konkretno instituciji da se obratimo?

Unapred zahvalan,
Nikola

poz
O:
Poligon na Petom puku se nalazi u vlasništvu Ministarstva odbrane. Načelnik za inspekcijske poslove je kontaktirao zamenika komandanta garnizona u Valjevu i sugerisao da se navedeni problem reši.
 
poz

Komunalna infrastruktura - 16.08.2014. 11:24:41
Mila Dekic, valjevo - mila.dekic(a)yahoo.com
P:

Postovani, zanima me ko je nadlezan i da li posloji mogucnost da neko nalozi firmama u krugu Krusika da uniste ambroziju koja je pravi probleme svima koji su alergicni na tu biljku, a zive u neposrednoj blizini?

poz
O:
 Vaše pitanje je kao prijava prosleđeno Komunalnoj inspekciji.
poz

0 - 14.08.2014. 11:24:02
Milan Popovic, Popucke - milan014pop(a)gmail.com
P:

 Da li je dozvoljeno gradjenje beteonjerke u naseljenom mestu i na parceli na kojoj to nije predvidjeno po generalnom regulacionom planu opstine?I kome se obratiti u opstini po tom pitanju kad gradjevinska inspekcija i urbanisti kazu da to nije njihov posao i ne znaju ili nece to da objasne :) 

poz
O:
Građenje betonjerke kao i ostalih proizvodnih objekata je moguće na lokacijama gde je to prostornim i urbanističkim planskim  dokumentima predviđeno. Precizan odgovor može se dati ako se dostavi broj katastarske parcele kao i podatak da li se radi o budućoj gradnji ili o gradnji koja je izvršena i koja je eventualno u postupku legalizacije.
poz

Komunalna infrastruktura - 13.08.2014. 05:00:46
, - mtimotic62(a)gmail.com
P:

Postovani,u Derdapskoj ulici br.9  Miodrag Mitrović  je zatvorio stazu pored zgrade ,postavio je set za sedenje sa velikim suncobranom! Sada ja kao stanar  moram da preskacem preko ljuljaski i stolica da bih prosla ili preko trave da idem! Da li to moze? Komsija do njega ima drvenu supu za koju ima nalig za rusenje al ona i dalje stoji. KUDA JA DA PRODEM I DA ME VIDI SUNCE!!!!Pozz!!!

poz
O:
Vaše pitanje je kao prijava prosleđeno Komunalnoj inspekciji. Komunalni inspektor je dva puta izašao na teren i upozorio prijavljeno lice da pomeri set sa suncobranom što je isti i učinio. Na drugi deo pitanja  postavljen je odgovor na sajtu 06.05.2014. godine i do sada se navedene činjenice nisu promenile.
 
poz

Komunalna infrastruktura - 05.08.2014. 14:28:19
Dobrila Matijevic, Kosjeric - docamatijevic(a)gmail.com
P:

Postovani,

Zanima me kom organu Opstine da se obratim  ako se na mom posedu, koji se nalazi na teritoriji  vase opstine, obavljaju radovi bez mog znanja i saglasnosti (nasipanje parcele dijabazom i rizlom, a to nije putno zemljiste).  Unapred zahvalna

poz
O:
Za sve informacije u vezi Vašeg pitanja obratite se pismenim putem JP “Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva” ili na kontakt telefon: 014/ 294-864.
 
poz

Komunalna infrastruktura - 05.08.2014. 08:37:43
Vojislav Tomić, Valjevo - loznickapruga(a)gmail.com
P:

Poštovanje,

1.Mogu li automehaničari popravljati automobile na ulici, na javnoj površini i na iznajmljenoj privatnoj zelenoj površini-livadi

Hvala!

poz
O:
Proverom u Odeljenju za inspekcijske poslove utvrđeno je sledeće:
 
 
Na javnoj površini ne mogu se obavljati mehaničarski zanati, a na privatnoj površini komunalna inspekcija nema nadležnost.
 
Obratite se na šalter Informacija u prizemlju zgrade Gradske uprave gde se nalaze zahtevi koje treba popuniti, odnosno da popunite zahtev protiv prekršioca i uputite na Komunalnu inspekciju.
 
 
 
poz

Komunalna infrastruktura - 05.08.2014. 08:27:28
P:

Poštovanje:

1.Koja je zona Somborska ulica bb u Poparama u smislu rada automehaničarskih radnji?

2.Koliko ukupno dnevno  radno vreme može da ima mehaničarska radnja  u navedenoj zoni, do koliko sati može raditi uveče i da li mora imati pauzu za popodnevni odmor?

Hvala!

poz
O:
Proverom u Odeljenju za inspekcijske poslove, a na osnovu izveštaja komunalnog inspektora Biljane Andrić, utvrđeno je sledeće:
 
 
- Somborska ulica u Poparama nalazi se u trećoj zoni grada Valjeva;
 
- U skladu sa članom 13. st. 2. Odluke o radnom vremenu preduzeća i ustanova koje pružaju usluge građanima, zanatski objekti mogu da rade od 06 do 22 časa svakog dana, bez pauze za popodnevni odmor.
poz

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10    
Prikazano od 8. do 14. od 415 odgovora.

Copyright © 2008 - 2010 Grad Valjevo. Sva prava zadržana.
Optimizovano za Google Chrome®, Opera®, Firefox®, Safari®, ne za Internet Explorer®
Hosted by izrada web sajta, optimizacija za pretrazivace