Valjevo logo
English Version
Ћирилица
Štampaj Podeli
 

Pitanja i predlozi


Poštovani sugrađani,
 
Na usluzi vam je servis za predstavke i predloge građana, preko koga ćete dobijati odgovore na vaša pitanja. Služba za pitanja i predloge će odgovarati na sva vaša pitanja, kao i na ona koja ste u postavljali gradonačelniku, a na koja još uvek niste dobili odgovore. S obzirom na to da se većina pitanja odnosi na komunalne i infrastrukturne probleme u gradu, ova služba će na najbrži način dolaziti do odgovora. Gradonačelnik će i dalje dobijati sva vaša pitanja, ali će odgovarati na ona koja su od opšteg interesa za grad i pravce njegovog razvoja.


pitajte
Prikazano od 8. do 14. od 418 odgovora.
Zdravstvo, socijalna politika i ekologija - 02.10.2014. 12:00:00
P:

Poštovani,obraćam Vam se sa velikom molbom da mi pomognete ili uputite kome da se obratim povodom pitanja oko socijalne pomoći ili smještaja stare osobe (to je sestra od mog muža),koja živi sama u domaćinstvu,u Osladiću,zove se Božica Kovačević,rođena je 1942.g.nema djece,niti ima ikakvih novčanih primanja.Kuća u kojoj živi je u lošem stanju,jer nema sredstava da je održava,imala je poplavu ove godine,nema do njenog domaćinstva ni jednu kuću u kojoj borave ili žive ljudi...!!!Njeno zdrastveno stanje je takođe ugroženo,jer nema mogućnosti da ide sama ljekaru...!!!Ja Vas od srca molim,ako možete na bilo koji način da joj pomognemo,da joj pružimo šansu da živi život dostojan jednog čovjeka!!!Unaprijed Vam se zahaljujem u nadi da ćemo naći neko zajedničko rješenje!!! Danica Macanović,Gradiška,ul Petra Mrkonića 42,B i H

 

poz
O:
Poštovana gospođo Danice, 
 
Po prijemu Vašeg dopisa, ja sam se raspitivala o mogu'nostima da se Vašoj rodjaci pomogne. Postoje dve opcije, ali mi je bitno da li deo Osladića u kome ona živi priprada Valjevu ili opštini Osečina. U zavisnosti od toga ja bih mogla intervenisati da svakako neko od medicinskog ili socijalnog osoblja ode u obilazak i posetu Vašoj rođaci. Takođe bi nam bila korisna informacija i gde ta žena ima otvoren zdravstveni karton.
Stoga Vas molim da mi što pre posaljete ovu informaciju ako znate. 
Ja ću se u međuvremenu raspitati kod službe pravne kućne nege u Domu zdravlja Valjevo, da li oni pokrivaju ovaj teren.  
 

Svetlana Janković Beljanski
pomoćnica gradonačelnika grada Valjeva za socijalna pitanja i humanitarni rad
 
014-294-882
064-875-27-76 
poz

Zdravstvo, socijalna politika i ekologija - 30.11.-0001. 00:00:00
P:

ZBOG CEGA HRANITELJSKE PORODICE SAMO IZ VALJEVA NE PRIMAJU PLATE VISE OD 6 MESECI DOK DIREKTORU I ZAPOSLENIM CENTRU ZA SOCIJALNI RAD PLATE SU KASNILE SAMO 6 DANA.PO TOME ISPADA DA MI HRANIOCI RADIMO NE VAZAN POSAO ZA OVO DRUSTVO.POSTO SE BAVIMO HUMANITARNIM RADOM NE ZNAMDA LI DA USTUPIMO NASE PLATE DA POBOLJSAMO STANDARD DOTICNOJ GOSPODI IZ CENRA ZA SOCIJALNI RAD.

poz
O:
Proverom u Centru za socijalni rad “Kolubara”, a na osnovu dostavljenog izveštaja, obaveštavamo Vas o sledećem:
 
 
Petog avgusta je održan sastanak u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sa predstavnicima Gradske uprave Valjevo i Centra za socijalni rad. Tom prilikom su Branka Gajić, pomoćnica ministra i Mića Lišanin, načelnik, informisali da je zahtev za izuzeće plata hranitelja od prinudne naplate, odnosno otvaranje posebnog računa za isplatu u proceduri odobrenja od Ministarstva finansija. Do današnjeg dana novih informacija po tom pitanju od nadležnog ministarstva nema.
 
 
poz

Ostalo - 22.08.2014. 21:25:00
P:

Sta je sve potrebno da bi se napravila Skupstina stanara? 

poz
O:
Na šalteru Informacija, možete dobiti Zahtev za izdavanje uverenja o konstituisanju Skupštine ( Saveta ) stambene zgrade i izboru predsednika.Potrebno je u zahtevu popuniti podatke :
  • Podaci o zgradi, odnosno delu zgrade za koji je obrazovana Skupština ( ulica,broj,odnosno broj lamele i ulaza, broj stanova u zgradi,odnosno delu zgrade ),
  • Podaci o predsedniku Skupštine ,Saveta ( ime i prezime, JMBG, kontakt telefon ).
 
Prilozi uz zahtev :
  • Original zapisnika sa održane skupštine zgrade na kojoj je prisutno više od polovine vlasnika stanova ( u zapisniku treba konstatovati koliko zgrada, odnosno deo zgrade ima ukupno stanova i koliko vlasnika stanova je glasalo za za izbor predsednika zgrade )
  • Original odluke o konstituisanju skupštine zgrade i izboru predsednika skupštine sa matičnim brojem predsednika, potpis većine vlasnika stanova, odnosno drugih posebnih delova zgrade sa potpisima većine vlasnika, matičnim brojem potpisnika i oznakom stana
  • Izvod iz lista nepokretnosti za zgradu sa upisanim vlasnicima stanova
  • Fotokopija lične karte predsednika skupštine zgrade
Potrebno je uplatiti taksu od 128,00 dinara. Zahtev se predaje na šalteru Pisarnice.
poz

Komunalna infrastruktura - 18.08.2014. 14:38:05
P:

Poštovani,

Zanima me kom organu da se obratim povodom ogromne rupe koja je još pre deset godina iskopana na vojnom poligonu (na petom puku) zbog pukle vodovodne cevi, i koja je od tada otvorena i puna vode, te ugrožava život, zdravlje i bezbednost stanovnika koji žive u neposrednoj blizini iste? Rupa je leglo komaraca, štetočina, pacova, a posle kiša prilično je i duboka pa predstavlja opasnost za decu . Ovaj problem bi valjalo rešiti, pa me zanima kojoj konkretno instituciji da se obratimo?

Unapred zahvalan,
Nikola

poz
O:
Poligon na Petom puku se nalazi u vlasništvu Ministarstva odbrane. Načelnik za inspekcijske poslove je kontaktirao zamenika komandanta garnizona u Valjevu i sugerisao da se navedeni problem reši.
 
poz

Komunalna infrastruktura - 16.08.2014. 11:24:41
Mila Dekic, valjevo - mila.dekic(a)yahoo.com
P:

Postovani, zanima me ko je nadlezan i da li posloji mogucnost da neko nalozi firmama u krugu Krusika da uniste ambroziju koja je pravi probleme svima koji su alergicni na tu biljku, a zive u neposrednoj blizini?

poz
O:
 Vaše pitanje je kao prijava prosleđeno Komunalnoj inspekciji.
poz

0 - 14.08.2014. 11:24:02
Milan Popovic, Popucke - milan014pop(a)gmail.com
P:

 Da li je dozvoljeno gradjenje beteonjerke u naseljenom mestu i na parceli na kojoj to nije predvidjeno po generalnom regulacionom planu opstine?I kome se obratiti u opstini po tom pitanju kad gradjevinska inspekcija i urbanisti kazu da to nije njihov posao i ne znaju ili nece to da objasne :) 

poz
O:
Građenje betonjerke kao i ostalih proizvodnih objekata je moguće na lokacijama gde je to prostornim i urbanističkim planskim  dokumentima predviđeno. Precizan odgovor može se dati ako se dostavi broj katastarske parcele kao i podatak da li se radi o budućoj gradnji ili o gradnji koja je izvršena i koja je eventualno u postupku legalizacije.
poz

Komunalna infrastruktura - 13.08.2014. 05:00:46
, - mtimotic62(a)gmail.com
P:

Postovani,u Derdapskoj ulici br.9  Miodrag Mitrović  je zatvorio stazu pored zgrade ,postavio je set za sedenje sa velikim suncobranom! Sada ja kao stanar  moram da preskacem preko ljuljaski i stolica da bih prosla ili preko trave da idem! Da li to moze? Komsija do njega ima drvenu supu za koju ima nalig za rusenje al ona i dalje stoji. KUDA JA DA PRODEM I DA ME VIDI SUNCE!!!!Pozz!!!

poz
O:
Vaše pitanje je kao prijava prosleđeno Komunalnoj inspekciji. Komunalni inspektor je dva puta izašao na teren i upozorio prijavljeno lice da pomeri set sa suncobranom što je isti i učinio. Na drugi deo pitanja  postavljen je odgovor na sajtu 06.05.2014. godine i do sada se navedene činjenice nisu promenile.
 
poz

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10    
Prikazano od 8. do 14. od 418 odgovora.

Copyright © 2008 - 2010 Grad Valjevo. Sva prava zadržana.
Optimizovano za Google Chrome®, Opera®, Firefox®, Safari®, ne za Internet Explorer®
Hosted by izrada web sajta, optimizacija za pretrazivace